Turqia ka gjetur 800 miliard metra kub gaz natyror në Detin e Zi

HomeLajmeBota Islame

Turqia ka gjetur 800 miliard metra kub gaz natyror në Detin e Zi

Zyrtarët turq duke folur për Reuters, thanë sen në Detin e Zi, Danub gjetën 800 miliardë metra kub gaz natyror, rezervat e gazit natyror me madhës

Turqi, shpallet vendimi presidencial për hapjen e Ajasofjës për adhurime
Emiratet e Bashkuara Arabe lobojnë kundër Turqisë në Libi
TRIUMFI/ Erdogan, fjalim fitoreje për Nago-Karabakun: Rradhën e ka Siria!

Zyrtarët turq duke folur për Reuters, thanë sen në Detin e Zi, Danub gjetën 800 miliardë metra kub gaz natyror, rezervat e gazit natyror me madhësi 20 vjet për të përmbushur nevojat e Turqisë

Dy zyrtarë turq duke folur për Reuters, kanë thëne se gjetën rezerva të konsiderueshme të gazit natyror në Detin e Zi në Turqi, ishte një zbulim që mund të ndihmojë për të zvogëluar varësinë e vendit nga importet e energjisë, thanë ata.

Rezervat e vlerësuara arrijnë në 800 miliardë metra kub në bllokun Danube-1. Ai mirëpret nevojat e gazit natyror të Turqisë për rreth 20 vjett

Megjithatë, zyrtari deklaroi se mund të duhen 7 deri në 10 vjet për të filluar prodhimin, dhe kostot e investimit do të jenë midis 2 miliardë dhe 3 miliardë dollarë. Që nga fundi i korrikut, anija turke stërvitëse Fatih ka operuar në zonën e eksplorimit të njohur si Dan Danube-1 ’, afërsisht 100 milje detare në veri të bregdetit perëndimor të Detit të Zi.

Në ditët e fundit populli i Turqisë është duke pritur një lajm të mirë dhe do të shpallet të Premten nga Presidenti Erdogan që do të ndajë këtë njohuri./Gazetaere

COMMENTS