Aktuale

Sulmuesi në xhamitë e Zelandës së Re kishte planifikuar një sulm të tretë

Burri që vrau 51 njerëz në dy xhami në Kristçërç të Zelandën e Re në vitin 2019 kishte në plan të sulmonte edhe një xhami të tretë, është thënë gjatë seancës gjyqësore ndaj tij.Brenton Tarrant gjithashtu planifikoi të digjte xhamitë, duke dashur të “shkaktojë sa më shumë viktima”.Australiani u deklarua fajtor për 51 akuza për vrasje, 40 përpjekje për vrasje dhe një akuzë për terrorizëm.

Brenton Tarrant, 29 vjeç, përballet me burgim të përjetshëm – një dënim që nuk është shqiptuar kurrë më parë në Zelandën e Re.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *