Njeriu nuk peshohet nga fjala por nga veprat

HomeUncategorized

Njeriu nuk peshohet nga fjala por nga veprat

Shkruan: Amra Ibraimi Sot në botë asgjë nuk mvaret nga sjellja por nga paraja dhe interesi. Është e vërtet që njeriu nuk peshohet nga fjala por ng

Organizata bamirëse turke do të ndihmojë nevojtarët në 26 vende gjatë Kurban Bajramit
Hixhra – ngjarje e madhe në historinë islame
VEHABIZMI

Shkruan: Amra Ibraimi

Sot në botë asgjë nuk mvaret nga sjellja por nga paraja dhe interesi. Është e vërtet që njeriu nuk peshohet nga fjala por nga veprat e tij, edhe pse ndonjëhrë ai peshohet edhe nga fjala qe del nga goja e tij (njeriut).
Fjala e mirë çdo herë të nxjerë në dritë.
Njeriu ndonjëherë është i lumtur por ndonjëherë i mërzitur. Ne nuk duhet haruar asnjëherë se çdo veprim i joni ndikon si në të mir po edhe për të keq në jetën e të tjerëve. Ne çdo herë duhet të buzëqeshemi si në momentet e veshtira po edhe në ato të mir, ne duhet të veprojmi drejt sepse çdo gjë peshon. Për të vepruar drejtë duhet që të jesh besnik në fjalën qe e ke dhën. Sepse njeriu shpreson në fjalën tënde, ai beson në ty, por ne ndonjëherë nuk jemi në gjendje të veprojmë asnjë hapë për ta mbajtur fjalën e dhënë.

Ne harojmi të ndalojmi dhe të të mendojmi. A thua vallë ai person është budalla që mban shprese, e që na besoi si ndjehet kur ne e thyejm fjalën e dhënë. Për fat të keq në jetën e sotshme është shtuar xhelozia, urrejtja, fjalët e kota që dojn të mboshtin dikë vetëm e vetëm mos të ketë sukses në jet. Por ne nuk duhet harruar se veprat tona pamar parasysh të mira ose të këqia gjithmonë do të na shoqërojnë në jetë.

COMMENTS