LIBANI BASTIONI I FUNDIT ISLAM(I . S . R . A . E . L.)

HomeOpinioneAnaliza

LIBANI BASTIONI I FUNDIT ISLAM(I . S . R . A . E . L.)

Parolla e Imperialistëve është; ‘’Kush është i fuqishëm ai është i drejtë’’! Ndërsa ai Turk është; ‘’Ai që është i drejtë, është i fuqishëm’’!!! Sa

Alija Izetbegović: A po edukojmë muslimanë apo frikacakë?
A ka zbuluar Turqia rezerva të gazit natyror në Detin e Zi?
Kosova dhe projekti Bayraktar

Parolla e Imperialistëve është; ‘’Kush është i fuqishëm ai është i drejtë’’! Ndërsa ai Turk është; ‘’Ai që është i drejtë, është i fuqishëm’’!!!

Savash VELIU

Fillimisht humbja vjen brenda shpirtit, pastaj nga presioni i armikut. Nuk jemi ummeti i parë që jemi sprovuar, mirëpo detyra jonë është të përballemi me jetën ashtu siç ajo e meriton. Ne, asnjëherë nuk do të ngadhënjenim pa ndihmën e Allahut, ndërsa Ai nuk do na ndihmojë nëse ne nuk e ndihmojmë fenë e Tij, thotë Muhammed Ghazaliu.

Disa shtete muslimane janë kundër Taip Erdoganit por jo edhe popullata e tyre Muslimane që jetojnë në ato shtete, qeveritë e korruptuara, gjakpirsat e popullit që për interesa personale dhe të imperialistëve gati janë të stërzgjatinë neokolonizmin hegjemon perëndimor prandaj nuk përkrahin këtë udhëheqës të muslimanëve, por kjo vlen deri në atë moment kur popujtë e raskapitur do të marrin sinjalin e shumpritur për kryengritje masive kundrejt qeverive kukulla perëndimore, prej Taip Erdoganit! Ajo ditë është shumë afër!

Mbi dy miliard Musliman janë pranë Turqisë nga pesë kontinentet e botës pa marrë parasysh a janë Sunni apo Shia. Kohërat shumë kanë ndryshuar në favor të Turqisë. Turqia në krye me Taip Erdoganin janë në prag të fuqisë Botërore si në gatishmërin ushtarake ashtu edhe atë ekonomike veçanrisht pas gjetjes së rezervave të gazit natyral në Detin e Zi, akt i cili e bart drejt majave të gjeopolitikës globale.

Sot Turqia është Superfuqia më e Madhe e Botës së Droneve e cila ktheu gjithë ecurin e luftrave klasike të avionave me pilot drejt skrapit historik duke e ringritur një luftë të gjeneratës së re me avionat papilot të cilën primat e ka ngërthyer fuqishëm për vete. Turqia për momentin llogaritet si superfuqi rajonale e cila është më e përgaditur se gjithë shtetet e rajonit bile edhe nga Israeli i cili ka drojën e fuqisë së saj ushtarake kërcënuese për sigurin e shtetit israelit. Prandaj Israeli ka kaluar në gard mbrojtjeje duke i ndërsyer ca shtete arabe karshi Turqisë siç janë; Arabia Saudite, Emiratët dhe Egjiptin e herë herë edhe Iranin me krahun e Hasbollahut të bashkuar me Rusinë.

Historia e shpërthimit të Amonium-Nitratit në portin e Bejrutit është tregim në vete e ndërlidhur me organizatat terroriste Hesbollah dhe PKK që përfunduan në këtë port dhe ngeli aty për një kohë të gjatë duke mos u zgjedhur problemi i sajë që të vazhdon rrugën drejt Turqisë ku bëheshin sulme terroriste mbi civilët turk. Shërbimi Secret Turk ‘MIT’ e asgjësoj këtë vatër terrori dhe një rendi lajmëroi qeveritarët Libanezë për veprimet terroriste të këtyre grupeve militante që kishte destinacionin përfundimtar në Liban… por qeveria këtë punë e heshti…Pse?!

Sepse Qeveria udhëhiqet nga të krishterët që janë dorë e zgjatur e Francës dhe e Israelit.

Në realitet dihej vërtetësia se ç’far kishte dhe ç’far solli një Mega shperthim të till shkatërrues që preku dimensionin e forcës së armëve shkatrruese në Masë.

Analizat janë se në ketë ngjarje mund të jenë të involuara shërbimet e huaja e sidomos ato Israelito-Amerikane që kanë për qëllim destabilizimin dhe luftën e ardhshme civile në Liban mes muslimanëve shia dhe krishterve libanez të përgaditur me decenie më parë. Në Liban qeverisin bashk Muslimanët dhe të Krishterët arab. Historia e tyre e jetesës së perbashkët është në harmoni dhe jep efekt të vërtetë në ngritjen e shpejt ekonomike të Libanit që tek israeli reflekton xhelozi… aty ku planifikohet të instalohet ‘Israeli i Madh’ menjëherë pas ‘’Pranverës Arabe’ nga fuqitë hegjemone sioniste, por ky plan u prish komplet prej Turqis!

Grupacioni Hesbollah perfaqson ‘’muslimanët’’ ekstrem Shia një forcë super e trajnuar Guerile me karakter e diciplin të një ushtrie profesionale. Por historia e saj fillon më vitin 1982 me themelimin e saj nga Bashkimi Sovjetik enkas për këtë projekt të ardhshëm sionist që do rrotullohet përreth tokave të Shamit derisa të takohen së fundmi në Liban!

Ishte Hesbollah ajo forcë luftarake në territorin e Libanit që fitoi simpatit kundrejt forcave Israelite që në pranin islame të pranohet si forcë xhihadiste ose forcë e re muslimane, por kjo zgjati deri në luftën e Sirisë kur ajo shpalosi fytyrën e vërtetë të saj ngase i luftonte Armatat sunite në Siri.

Amerika si baraspesh të Hesbollahut shiite më vitin 1988 përshpejtoj themelimin e grupit radikal islamist All-Kaedën tani ‘sunnite’ duke e promovuar në luftën e Avganistanit njëlloj sikur një kohë Bashkimi Sovjetik kur promovonte Hesbollahun në Liban që ato ti takojnë të nesërmen në tokat e Mesopotamisë si instrumente për të krijuar projektin e shumpritur sionist ‘PMLM’ ose ‘’israeli i madh’’ me përplasjen e Shiitëve dhe Sunnitëve!

Israeli hapur thotë se siguria e israelit nuk mund të jetë e garantuar pa eleminimin e forcës terroriste Hesbollah dhe të All-Kaedës e konvertuar sot në ISIS! Tani a e kuptoni ku është dredhia…?

Në gjith këtë koncept mund të jetë goditur Bejruti me mega eksplodim shkatrrues që të tensionohet situata dhe faji të mbetet te muslimanët… Tani veç kanë filluar akuzat e krishterve Libanez drejt Hesbollahut se ata mund të jen fajtor nëse Amino-Nitrati mund të jet porositur për qellime terroriste… Kur fillojnë Akuzat e përçarjes dhe hapen dyert e konfrontimit kjo një strategji e vjetër e mirënjohur dhe e zbatuar gjithmonë në shumë vende të ndryshme të botës nga imperialistët. Kjo është klima e përshtatshme për ndërhyrjen e Israelit bashkë me tutorët e tij në Libanon që t’a destabilizojnë vendin dhe t’a ndajë në dysh ose me keq në një luftë civile si modeli Siri … ku pastaj do të perfitojn Israeli dhe SHBA për të ridizajnuar shtetin e madh israelit.

Ca pushtete Arabe të sotëm iu nënshtruan israelit dhe planit të tijë të zgjerimit mes dy lumenjve dhe u radhiten në luftë kundër Turqisë dhe shteteve me dominim të versionit islamik Sunnit!

Por Turqia me kohë hetoj planin sionist dhe furishëm goditi Sirinë dhe Irakun që solli Dështimin në Siri të Elitës Globale si rendi i ri botëror sionist …. Tani Turqia minoj planet dhe projektet dhe ua theu dhëmbët Hesbollahut dhe ISIS-it në fillim të konfliktit në Siri dhe Irak… me pretekst të parandaloj zhbërjen e Shtetit LIBANEZ, fortesën e fundit islam ku artificialisht ngriten tensionet të realizimit të planprojektit ‘Israeli i Madh’, të cilën Turqia e bllokon dhe e paralizon suksesshëm duke formuar vatra krizash përreth Mesdheut, Libisë, Greqisë e gjetiu duke i senzibilizuar vemendjet e popujve muslimane mbi ngjarjet më nevralgjike të botës brenda Lindjes së Mesme me bajpasim të zjarreve kritike për krijimin e ‘shtetit të madh israelit’.

Hesbollahu dhe All-Kaeda apo ISIS ishin formuar për të përçarë muslimanët në Shia dhe Sunnit, dy kampe gjakpirëse të pavëmendshëm që do ti luftonin muslimanët e pafajshëm në krah të kreaturave sioniste deri në asgjësimin e fuqive të tyre ekonomike dhe ushtarake që të bien pre e lehtë të sionistëve. Falë Zotit, Turqia i neutralizoi këto tentativa por, deri kur?…

Kjo deri atëherë kur të bien muslimanët në vete të paralizuar nga doktrinat sioniste e të fillojnë edhe njëherë nga Libani prej ku duhet të eliminohet rreziku i shndërrimit të tij në vatër e re zjarri, këtë e dëshmon edhe emri i kreaturës së koduar në 6 shkronja I.S.R.A.E.L, i cili është e përbërë nga shkronjat e para të shteteve përreth Israelit prej ku pretendohet të ringritet Israeli i dytë ose ‘’Israeli i Madh’’.

Tani do të shpalosim një nga fshehtësit më të mëdha të shekullit të ri! Këtë storie do ta dëgjoni padyshim së pari herë prej meje në këtë shkrim analitik të posaformuluar për mbarë opinionin shqiptar e më gjërë se; Emri secret i shtetit Israelit nuk është ai i cili shkruhet dhe shqiptohet në instancat ndërkombëtare dhe ato mediatike por është një përmbledhje e shkronjave të para të emrave të shteteve të posaformuara arabe pas shpërbërjes së Perandorisë Osmane e cila qe planifikuar në atë kohë të krijohet në të ardhmen pikërisht aty në ato vende arabe projekti i ‘’israelit të madh’’, me kryeqytetin e tij Jerusalem. Janë gjithsejtë gjashtë Shtetet të fabrikuara nga sionistët që do duhet të shkatërrohen prej hartës gjeografik të Lindjes së afërt siç janë; I.raku, S.iria, R.oyal Arab (Jordania), E.gjipti dhe së fundit L.ebanon! Gatise të gjithë shtetet e lartëpërmendura janë të shkatërruara tërësisht apo pjesërisht të paralizuara si politikisht ashtu dhe ushtarakisht nga ideatorët sionist të kohës së sotme të pangopur për gjak njeriu. Dhe tani shihni, Suma sumarum se gjitha shkronjat e cekura të përmbledhura në një varg të përbashkët e formojnë shtetin e madh I.S.R.A.E.L! Ky është emri i vërtetë i Israelit e jo siç kanë shkruar deri më sot analistët profan të botës perëndimore dhe ajo shqiptare ‘’IZRAEL’’, larg çdo profesionalizmi dhe dijes së lartë gjeopolitike!

COMMENTS