KRIZA POLITIKE NË TUNIZI –  VENDI MUND TË SHKOJË NË ZGJEDHJE TË PARAKOHSHME

HomeLajmeBota Islame

KRIZA POLITIKE NË TUNIZI – VENDI MUND TË SHKOJË NË ZGJEDHJE TË PARAKOHSHME

Prej disa muajsh me ndërhyrje nga jashtë, kryesisht Emiratet dhe Saudia, Tunizia është përfshirë në një krizë politike, saqë ekspertët e kanë cilësuar

Libia dënon kërcënimin e presidentit egjiptian për “ndërhyrje ushtarake”
Presidenti Erdoğan uron përvjetorin e 1442-të të hixhretit të Muhammedit ﷺ
Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Prej disa muajsh me ndërhyrje nga jashtë, kryesisht Emiratet dhe Saudia, Tunizia është përfshirë në një krizë politike, saqë ekspertët e kanë cilësuar si një grusht shteti të ftohtë.

Një grup deputetësh arritën që të kërkonin një votim për mocion mosbesimi ndaj kreut te qeverisë dhe e rrëzuan atë.

Me pas i njëjti grup iu kundërvunë kreut të parlamentit i cili vjen nga lëvizja e Vellazerise Muslimane dhe partia Nahda.

Ditën e enjte u thirr seanca për votim, por Rashid el Gannushi kreu i partisë Nahda (partia e parë në vend) arriti ta kalojë këtë pengesë dhe u rikonfitmua në krye të parlamentit, gjë që siç duket e ka rikthyer me të fortë në politikë.

Në një kohë kur në zyrën e presidenti gjendet dosja për mandatimin e kryeministrit të ri, Partia Nahda tashmë ka kërkesa të tjera. Nëse nuk plotësohen kërkesat mund të ketë edhe zgjedhje të parakohëshme.

Duhet theksuar se partia Nahda është pro politikave të Turqisë në Mesdhe gjë që do të ketë impakt të jashtëzakonshëm ndaj faktorëve në rajon.

#AtikAlbania

COMMENTS