HomeLajmeKuriozitete

Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka futur Hixhabin në uniformën e tyre zyrtare për herë të parë.

Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka futur Hixhabin në uniformën e tyre zyrtare për herë të parë.

SI E RËZUAN PRESIDENTIN MURSI?
I Dërguari i Allahut a.s. gjithnjë na urdhëronte t’i qetësonim ethet me ujë
Histori e dobishme, skifteri


Policia e Zelandës së Re prezanton Hixhabin në uniformë për herë të parë

Në një deklaratë të dhënë nga Policia e New Zealnd, është përmendur qartë, “Ne e njohim vlerën që sjellin perspektiva dhe përvoja të ndryshme për të na bërë më të mirë në atë që bëjmë.
“Ne kemi nevojë për njerëz me një sërë aftësish, formimesh dhe nivelesh përvojë – larmia është thelbësore në mënyrë që të mund t’i shërbejmë në mënyrë efektive nevojave të komuniteteve të Zelandës së Re tani dhe në të ardhmen.
“Duke reflektuar komunitetet që u shërbejmë dhe duke vlerësuar mendime të ndryshme, ne synojmë të arrijmë zgjidhjen dhe rezultatet më të mira të problemeve.”
Kjo reformë do t’u lejojë oficerëve muslimanë femra mundësinë për të nderuar besimin e tyre. Qeveria e Zelandës së Re po bën shumë mirë në promovimin e harmonisë fetare, paqes dhe tolerancës në vend dhe kjo reformë e re është një shembull i punës së bërë në drejtim të zvogëlimit të Islamofobisë.
Sigurimi i mundësive të barabarta pa hequr lirinë për të praktikuar fenë e dikujt shumë të vlerësueshme.
Ushtarja Zareena Ali ka bërë prova disa nga hixhabët dhe ka bërë disa rekomandime para se të firmosej modeli përfundimtar. Ali lindi në Fixhi dhe u zhvendos në Zelandën e Re me familjen e saj kur ishte fëmijë.
Ajo tha se ishte krenare që përfaqësonte komunitetin mysliman – veçanërisht gratë – dhe shpresonte të frymëzonte të tjerët të bashkoheshin me policinë dhe të ndihmonin në zgjerimin e demografisë së vijës së frontit.
Ajo u bashkua me Forcën e Policisë pas sulmit terrorist të Christchurch. Ajo donte të ndihmonte bashkësinë e saj muslimane. Konstabiliteti Ali është ngazëllyer për idenë e të qenit në gjendje të veshë hixhabin ndërsa bën punën e saj.
“Unë mendoj se duke parë atë, më shumë gra myslimane do të duan të bashkohen gjithashtu,” i tha ajo.
Ne kemi nevojë për më shumë gra myslima

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: