Jusuf Islam (Cat Stevens) përballë pyetjes provokative të gazetarit laik

HomeBota Islame

Jusuf Islam (Cat Stevens) përballë pyetjes provokative të gazetarit laik

Këngëtari britanik Jusuf Islam (Cat Stevens) në njërën prej vizitave të bëra në Turqi, një gazetarë turk, laik properendimore, i bën një pyetje ngacmu

Shefi i spiunazhit izraelit: Erdogan, më i rrezikshëm se Irani
Hoxhë Hasan Tahsini, astronomi i parë shqiptar!
Presidenti i Bjellorusisë “plas bombën”: Më ofruan 940 milionë dollarë që të pranoja izolimin nga Covid-19

Këngëtari britanik Jusuf Islam (Cat Stevens) në njërën prej vizitave të bëra në Turqi, një gazetarë turk, laik properendimore, i bën një pyetje ngacmuese:

“Si i ri ju kam pasur idol të madh,
pastaj ju hytë në fenë Islame!
Çfarë do të thoshit për martesat me katër gra?!
Ju si një artist dhe intelektual perendimor, si e kuptoni këtë ajet Kuranor?”

Jusuf Islami i përgjigjet:

Ju thoni që ma njihni biografinë time, para se të hyja në islam!
Përse nuk ma bëtë pyetjën, sa gra i kam pasur para se të bëhesha musliman?!
Ndoshta prej atyre grave kam edhe femijë, që nuk i njoh!
Dhe unë duke jetuar në një jetë të shfrenuar në … ,alkool, droge e në poshtërsite e pafundme, për ju paskem qenë idol?!
Tash unë jam i martuar me një grua,
dhe nuk mendoj ta marrë një grua tjetër.
Nëse Islami u jap mundesine muslimanëve të martohen me katër gra, në te njejtën kohë i detyron ata që të përkujdesën në mënyrë të barabartë me to.
Dhe të kujdesen për fëmijët që do lindin nga këto martesa.
Kurse burrat në perendim nuk kanë asnjë përgjegjësi për fëmijët që lindin nga martesat jashtëligjore.
Dhe shumë baba e fëmije largohen
nga kjo botë, pa e njohur njëri- tjetrin!
A ka nevojë për sqarim të ajetit Kuranor, a mjaftojne këto që i thashë deri tash???

Gazetari: Jo, nuk ka , ju faleminderit!

Nga boshnjakishtja:N.Abdurrahmani

COMMENTS