Izraeli mirëpret vendimin saudit për të etiketuar Vëllazërinë Muslimane si grup terrorist

HomeLajme

Izraeli mirëpret vendimin saudit për të etiketuar Vëllazërinë Muslimane si grup terrorist

"Ne jemi të lumtur në Izrael që shohim një qasje të tillë që qëndron kundër shfrytëzimit të fesë për nxitje dhe kryengritje," tha Ministria e Jashtme

Konkurs për regjistrim në Medresenë Isa Beu në Shkup
Netanyahu: Izraeli kërkon të ketë fluturime me EBA përmes Arabisë Saudite
Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka futur Hixhabin në uniformën e tyre zyrtare për herë të parë.

“Ne jemi të lumtur në Izrael që shohim një qasje të tillë që qëndron kundër shfrytëzimit të fesë për nxitje dhe kryengritje,” tha Ministria e Jashtme e Izraelit në Twitter. “Ne kemi nevojë të keqe për një ligjërim që kërkon tolerancë dhe bashkëpunim të ndërsjellë në rajon,” shtoi ai.

Izraeli të Dielën mirëpriti një deklaratë nga Këshilli Saudit i Shkencëtarëve të Lartë (CSS) që etiketon Vëllazërinë Muslimane si një grup terrorist.

“Ne jemi të lumtur në Izrael që shohim një qasje të tillë që qëndron kundër shfrytëzimit të fesë për nxitje dhe kryengritje,” tha Ministria e Jashtme e Izraelit në Twitter.

“Ne kemi nevojë të keqe për një ligjërim që kërkon tolerancë dhe bashkëpunim të ndërsjellë në rajon,” shtoi ai.

Të martën, CSS lëshoi ​​një deklaratë që përcakton Vëllazërinë Muslimane si një grup terrorist dhe akuzoi lëvizjen si një faktor destabilizues në rajon.

Deklarata Saudite tërhoqi zjarrin nga Vëllazëria Muslimane, e cila tha se ajo ka qenë gjithmonë një viktimë e dhunës dhe regjimeve diktatoriale.

Izraeli e sheh deklaratën Saudite si të dobishme për goditjen e tij ndaj grupit palestinez të rezistencës Hamas, i cili miraton mendimet e Vëllazërisë Muslimane.

Izraeli nisi tre ofensiva të mëdha ushtarake kundër Hamasit në Rripin e Gazës në 2008, 2012 dhe 2014 dhe ende imponon një bllokadë të ashpër në territorin Palestinez, i cili drejtohet nga Hamas.

COMMENTS