Historia mes Imam Ebu Hanifes dhe Evzai’t për Tekbirin kur shkojmë në Ruku dhe kur ngrihemi nga Rukuja

HomeUncategorized

Historia mes Imam Ebu Hanifes dhe Evzai’t për Tekbirin kur shkojmë në Ruku dhe kur ngrihemi nga Rukuja

Transmetohet në Mesanidul Imam një histori midis Ebu Hanifes dhe Evzai't: "Ebu Hanifja dhe Evzai' u takuan, kështu që Evzai tha: "Pse nuk i ngritni

Shoqata bamirëse turke dërgon mish kurbani për 20 milionë njerëz në të gjithë botën
Përfundoi Ceremonia e Diplomimit tek Akademia Shkupi
Pronari i hotelit në Stamboll ofron qëndrim falas për ata që duan të vijnë në hapjen e Xhamisë Ajasofja

Transmetohet në Mesanidul Imam një histori midis Ebu Hanifes dhe Evzai’t:

“Ebu Hanifja dhe Evzai’ u takuan, kështu që Evzai tha: “Pse nuk i ngritni duart (kur shkoni) në ruku dhe pasi ngriheni nga rukuja?”

Kështu Ebu Hanifja i tha: “Sepse nuk erdhi nga Pejgamberi që të na e konfirmojë këtë.”

Kështu që Evzai tha: “Si nuk erdhi hadithi sahih kur Zuhri prej Salimit prej Ibn Omerit tha që Pejgamberi ngriti duart pas tekbirit dhe kur do të ngrihej nga rukuja?”

Kështu Ebu Hanifja tha: “Dhe Hamadi prej Ibrahimit dhe ai nga Alkame dhe El-Esved dhe ata nga Abdullah ibn Mes’ud se i Dërguari i Zotit nuk i ngriti duart, përveç në tekbirin fillestar.”

Kështu që Evzai tha: “Unë po ju them nga Zuhri nga Salimi nga Ibn Omeri dhe ju po më thoni nga Hamadi dhe nga Ibrahimi po edhe nga Alkame dhe Esvedi dhe nga Abdullah ibn Mes’udi?”

Kështu Ebu Hanifja tha: “Hamadi ishte një jurist më i mirë i Sheriatit sesa Zuhri, dhe Ibrahimi ishte më i mirë se Salimi, dhe Alkame dhe El-Esvedi nuk janë më keq se Abdullah ibn Omeri edhe pse ai është një ashab, sepse ata mblodhën njohuritë e shumicës së sahabëve, dhe Ibn Mes’udi, i cili njihet në fikh dhe kiraet, kaloi më shumë kohë me Pejgamberin sesa Ibn Omeri për shkak të rinisë së tij.

Kështu Evzai’ heshti dhe nuk foli më”.

Dr. Šefik ef. Kurdić

Përktheu: Gazeta Selam

COMMENTS