Erdogan, “një skaner” për muslimanët: ç’po i bëjnë vetes, ç’duan t’u bëjnë të tjerët

HomeLajmeBota Islame

Erdogan, “një skaner” për muslimanët: ç’po i bëjnë vetes, ç’duan t’u bëjnë të tjerët

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të martën se retorika anti-islamike dhe anti-muslimane është aparati me të cilin politikanët perëndimorë

Abdel Fattah El-Sisi urdhëroi ushtrinë egjiptiane që të përgatitej për ndërhyrjen kundër Turqisë
Jordania paralajmëron Izraelin për pasojat e aneksimit
Shoqata bamirëse turke dërgon mish kurbani për 20 milionë njerëz në të gjithë botën

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan addresses his party members, in Ankara, Turkey, Thursday, Aug. 13, 2020. Greece’s prime minister has warmly thanked France for its decision to boost its military presence in the eastern Mediterranean, where Greek and Turkish warships are closely shadowing each other over a Turkish energy exploration bid in waters Athens claims as its own. (Turkish Presidency via AP, Pool)

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të martën se retorika anti-islamike dhe anti-muslimane është aparati me të cilin politikanët perëndimorë mbulojnë dështimet e tyre dhe se qëllimi kryesor i iniciativave të tilla, të udhëhequr nga presidenti francez Emmanuel Macron, është të merren me Islamin dhe muslimanët.

Ai drejtoi një mesazh me video në një takim të ministrave, presidentëve, kryemyftive të vendeve anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) dhe vendeve vëzhguese, të organizuar përmes internetit nga Drejtoria Turke e Çështjeve Fetare.

Duke folur për sprovat me të cilat përballet bota islame sot, Erdogan theksoi se muslimanët përballen me shumë probleme të komplikuara, nga terrorizmi te uria, nga injoranca te padrejtësia, te konfliktet e brendshme.

“Unë besoj se, si muslimanë, ne duhet të dëgjojmë njëri-tjetrin më shumë dhe të shkëmbejmë ide më shpesh në këtë kohë të dhimbshme dhe plot sprova që po kalojmë”, tha ai.

Ai shtoi se kjo thirrje vjen sot nga qytetërimet e lashta islame që kanë ndriçuar njerëzimin për shekuj dhe mbahen mend për njohuritë, mençurinë dhe paqen e tyre.

“Globalisht, një mesatare e një mijë vëllezërve tanë muslimanë janë viktima të terrorizmit ose dhunës çdo ditë. Racizmi, ndarjet në fise dhe medhhebe, trazirat e terrorizmi, kanë marrë dimensionin e problemeve që shkatërrojnë botën islame nga brenda. Eshtë e pamundur të pranosh se si shumë vrasës shqiptojnë ‘Allahu Akbar’, ”tha Erdogan.

Ai deklaroi se imazhi i trishtuar i muslimanëve inkurajon imperialistët dhe armiqtë e Islamit.

“Të shqetësuar nga ngritja e Islamit, ata përdorin krizat vetë prodhojnë për të sulmuar besimin tonë. Retorika anti-islame dhe anti-muslimane është aparati me të cilin politikanët perëndimorë mbulojnë dështimet e tyre. Kushtet si ‘Islami francez’ , ‘Islami evropian’, ‘Islami austriak’, si dhe qëllimi i fundit i nismave të tilla të udhëhequr nga Macron, është që të merren me Islamin dhe muslimanët,” tha Erdogan.

Nën maskën e “luftimit të ekstremizmit”, në vend që të luftojë terrorizmin, ai synon një profil pasiv, të ngathët, frikacak dhe modest të një qytetari musliman, i cili nuk reagon ndaj mizorisë dhe nuk ngre zërin e tij kundër ngacmuesve, shtoi presidenti turk. /tesheshi.com/

COMMENTS