Category: Shkenca dhe Islami

Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Letra e fundit e Teslas drejtuar nënës së tij: Të lutem nënë, lutu atje për mua! ‘Do desha që tani të mund të isha pranë teje nënë, të të sillja nj [...]
Harta më e vjetër e njohur që tregon Evropën, Azinë, dhe Afrikën Veriore ishte nga muslimanët

Harta më e vjetër e njohur që tregon Evropën, Azinë, dhe Afrikën Veriore ishte nga muslimanët

Harta më e vjetër e njohur që tregon Evropën, Azinë, dhe Afrikën Veriore ishte nga muslimanët Një mijë vjet më parë, planet e sakta të vendeve, konti [...]
Qëndrimi i islamit ndaj diturisë, arsimit dhe shkencës

Qëndrimi i islamit ndaj diturisë, arsimit dhe shkencës

Vlera e diturisë fillon me njeriun e parë. Zoti i Lartmadhëruar,Ademit a.s , njeriut të parë të njerëzimit, pasi ia mësoi emrat e të gjitha çështje [...]
3 / 3 POSTS