Category: Hoxhë Shefket Baftjari

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar 1832-1906 Shejh el-Mutevekilin, Fakih, Velij, Zahid. Selim b. Halil, i njohur si Mesuti, Hanefi dhe me origjinë Shqi [...]
Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Sulltan Abdul Hamid kujdesej për dijetarët Islam, prandaj dhe mbretërimi i tij u shënua nga vlerësimi i Dijetarëve dhe Thirrësit e këtij Umeti Islam, [...]
Kush ishte Shejh Hasen El Habeneke’h el Mejdanij ?

Kush ishte Shejh Hasen El Habeneke’h el Mejdanij ?

Një Dijetar prej Dijetarëve të Shami Sherif Shejh Hasen El Habeneke'h el Mejdanij I lindur më vitin 1908, në një familje që merreshin me bagëti dh [...]
3 / 3 POSTS