Category: Ligjërata dhe shkrime

1 2 10 / 12 POSTS
Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë  “Vëllezërit Barbarossa” ?

Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë “Vëllezërit Barbarossa” ?

Vëllezërit Barbarossa ishin katër fëmijët e Jakup Agës që vinte nga Shqipëria edhe një nëne me origjinë Andaluziane. Në kohën kur kryqtarët pushtu [...]
Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar 1832-1906 Shejh el-Mutevekilin, Fakih, Velij, Zahid. Selim b. Halil, i njohur si Mesuti, Hanefi dhe me origjinë Shqi [...]
Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Sulltan Abdul Hamid kujdesej për dijetarët Islam, prandaj dhe mbretërimi i tij u shënua nga vlerësimi i Dijetarëve dhe Thirrësit e këtij Umeti Islam, [...]
KEMI NEVOJË PËR MËSUES TË GJALLË, JO PËR KËSHILLA TË VDEKURA

KEMI NEVOJË PËR MËSUES TË GJALLË, JO PËR KËSHILLA TË VDEKURA

Fjalët dinë të jenë të magjishme. Efekti që ato kanë tek njerëzit është i pamohueshëm, një fjalë e mirë di të ngjallë një zemër, të mbjellë farën [...]
Ne vijmë.., ne edhe shkojmë..!

Ne vijmë.., ne edhe shkojmë..!

Sot, shkova në varrezat e qytetit. Një pafundësi profilesh të njohura e të panjohura njerëzish, disa prej të cilëve diç më kujtojnë e, disa, jo..! [...]
Emrat e huajt tek shqiptarët !

Emrat e huajt tek shqiptarët !

http://https://www.youtube.com/watch?v=qS7t0J2Nn4A [...]
Mbreti Idris I: Mbreti i parë dhe i fundit i harruar i Libisë

Mbreti Idris I: Mbreti i parë dhe i fundit i harruar i Libisë

Ndërsa Libia është në kërkim të një të ardhme, ne shikojmë përsëri në të kaluarën e saj, e cila e pa atë të zhvillojë një luftë revolucionare kundër [...]
“Dhe bota mbytet në zullume, përherë e më shumë..!”

“Dhe bota mbytet në zullume, përherë e më shumë..!”

"Dhe bota mbytet në zullume, përherë e më shumë..!" Dr. Mustafa Mahmud (1921 - 2009), është një personalitet i çuditshëm i historisë së mendimit is [...]
Kush ishte Shejh Hasen El Habeneke’h el Mejdanij ?

Kush ishte Shejh Hasen El Habeneke’h el Mejdanij ?

Një Dijetar prej Dijetarëve të Shami Sherif Shejh Hasen El Habeneke'h el Mejdanij I lindur më vitin 1908, në një familje që merreshin me bagëti dh [...]
Forma e namazit të Pejgamberit sipas Shkollës Hanefite

Forma e namazit të Pejgamberit sipas Shkollës Hanefite

Mr. Ejup Haziri Hyrje Disa tema radhazi ia kemi kushtuar Ebu Hanifes dhe shkollës juridike hanefite, në mënyrë që të kuptohen drejt disa gjëra dhe t [...]
1 2 10 / 12 POSTS