Category: KURIOZITETE

1 2 10 / 13 POSTS
Vaji i farës së zezë, një dritë e bardhë në fund të tunelit në luftën ndaj COVID19

Vaji i farës së zezë, një dritë e bardhë në fund të tunelit në luftën ndaj COVID19

Koronavirusi i ri COVID-19 ka vendosur të gjithë në frikën e të papriturës që do të vijë akoma. Për koronaviruset e mëhershme institucione të besues [...]
Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka futur Hixhabin në uniformën e tyre zyrtare për herë të parë.

Kohët e fundit Policia e Zelandës së Re ka futur Hixhabin në uniformën e tyre zyrtare për herë të parë.

Policia e Zelandës së Re prezanton Hixhabin në uniformë për herë të parë Në një deklaratë të dhënë nga Policia e New Zealnd, është përmendur [...]
NGJASHMËRIA/ Historia që përsëritet: ç’thanë britanikët për Abdul Hamidin dje, ç’thotë Macron sot për Erdoganin

NGJASHMËRIA/ Historia që përsëritet: ç’thanë britanikët për Abdul Hamidin dje, ç’thotë Macron sot për Erdoganin

9 Ditë më parë, presidenti francez Macron përcolli mesazhin e njohur klasik në politikë, atë me nuanca të qarta diversioni, sipas së cilës n ndahet [...]
A e dinit se Statuja e Lirisë përfaqëson në fakt një femër muslimane?

A e dinit se Statuja e Lirisë përfaqëson në fakt një femër muslimane?

Nga Erin Blakemore Në Shtetet e Bashkuara është debatuar çështja e emigracionit që nga themelimi i vendit dhe shpeshherë, Statuja e Lirisë, një [...]
Histori e dobishme, skifteri

Histori e dobishme, skifteri

Ballina Religjion Etikë Histori e dobishme, skifteri Nga Lutfi Muaremi- 16.08.2020152 Jeta nganjëherë nga detyron të lëvizim para. Koha n [...]
Begatia dhe bereqeti i Bismilahit

Begatia dhe bereqeti i Bismilahit

Shejh Esh-Sha’ravi ka thënë: “Nëse, me rastin e secilës vepër që ke bërë, ke shqiptuar: ‘Bismil-lahi Rrahmani Rrahim’ (Me emrin e Allahut, Mëshiru [...]
Mrekullitë që i bën një pikë qumështi blete

Mrekullitë që i bën një pikë qumështi blete

Bletaria është shkenca, por edhe arti që mbron shëndetin përmes produkteve të bletëve. Mes këtyre është edhe qumështi i bletës. Sidomos në kohërat e p [...]
Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Letra e fundit e Teslas drejtuar nënës së tij: Të lutem nënë, lutu atje për mua! ‘Do desha që tani të mund të isha pranë teje nënë, të të sillja nj [...]
10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

Sahabët gëzojnë një status shumë të lartë, sepse ata iu bashkëngjitën Profetit a.s që në çastin e parë, pranuan Islamin si fenë e tyre dhe i përmbushë [...]
I Dërguari i Allahut a.s. gjithnjë na urdhëronte t’i qetësonim ethet me ujë

I Dërguari i Allahut a.s. gjithnjë na urdhëronte t’i qetësonim ethet me ujë

Fatime bint Mundhiri tregon se sa herë që Esma bint Ebi Bekrit r.a. i sillnin ndonjë grua të sëmurë me ethe, ajo luste Allahun për të, pastaj i spërka [...]
1 2 10 / 13 POSTS