Category: Histori Islame

1 2 10 / 18 POSTS
ÇLIRUESI SHPIRTËROR I KONSTANDINOPOJËS – HOXHË AK SHEMSUDIN

ÇLIRUESI SHPIRTËROR I KONSTANDINOPOJËS – HOXHË AK SHEMSUDIN

Hoxha Ak Shesmudin është Muhamed bin Hamza Dimeshkij Rrumiju. Ka udhëtuar me prindin e tij në Rum. Mësoi artet shkencore dhe u bë një prej simboleve t [...]
Shejh Akshemsuddini i Sulltan Fatihut

Shejh Akshemsuddini i Sulltan Fatihut

SHEJH AKSHEMSUDDINI I FATIHUT Autorë: S. Leyla Gürkan Përkthyer nga Anglishtja nga: Haris Dubravac, përkthyer në Shqip: Gazeta Selam Akshemsuddi [...]
A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3 Pas dy pjesëve të para të tekstit arabët a e tradhtuan Perandorinë Osmane ne vijmë në pjesën e fun [...]
A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2 Është viti 1891, në fronin osman gjendet i ulur Makthi i Britanikëve, Sulltan Abdulhamid Hani i ll [...]
A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1

A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1

A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1 Deklarata "Arabët na goditën nga pas" është e popullarizuar në mesin e turqve [...]
Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë  “Vëllezërit Barbarossa” ?

Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë “Vëllezërit Barbarossa” ?

Vëllezërit Barbarossa ishin katër fëmijët e Jakup Agës që vinte nga Shqipëria edhe një nëne me origjinë Andaluziane. Në kohën kur kryqtarët pushtu [...]
10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

Sahabët gëzojnë një status shumë të lartë, sepse ata iu bashkëngjitën Profetit a.s që në çastin e parë, pranuan Islamin si fenë e tyre dhe i përmbushë [...]
Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar 1832-1906 Shejh el-Mutevekilin, Fakih, Velij, Zahid. Selim b. Halil, i njohur si Mesuti, Hanefi dhe me origjinë Shqi [...]
Si e pranoi Islamin falsifikuesi i Kuranit!

Si e pranoi Islamin falsifikuesi i Kuranit!

Njëherë një hebre i bukur, i parfumosur dhe i veshur në mënyrë elegante, hyri në tubim dhe foli shumë mirë. Pas përfundimit të tubimit, el-Me’muni (ha [...]
Arkitektët shqiptarë në Perandorinë Osmane

Arkitektët shqiptarë në Perandorinë Osmane

Historia e Perandorisë Osmane është e lidhur ngushtë me emrat e shqiptarëve, të cilët kanë dhënë një kontribut të pamohueshëm dhe mjaft gjurmëlënës [...]
1 2 10 / 18 POSTS