Category: Besimi Islam

1 2 3 10 / 25 POSTS
Çfarë është më mirë në Islam, të jesh i pasur apo i varfër?!

Çfarë është më mirë në Islam, të jesh i pasur apo i varfër?!

Ballina Religjion Islam Çfarë është më mirë në Islam, të jesh i pasur apo i varfër?! Nga Redaksia- 19.08.2020220 Do t’ju bindin se varfëria ë [...]
ÇLIRUESI SHPIRTËROR I KONSTANDINOPOJËS – HOXHË AK SHEMSUDIN

ÇLIRUESI SHPIRTËROR I KONSTANDINOPOJËS – HOXHË AK SHEMSUDIN

Hoxha Ak Shesmudin është Muhamed bin Hamza Dimeshkij Rrumiju. Ka udhëtuar me prindin e tij në Rum. Mësoi artet shkencore dhe u bë një prej simboleve t [...]
Shejh Akshemsuddini i Sulltan Fatihut

Shejh Akshemsuddini i Sulltan Fatihut

SHEJH AKSHEMSUDDINI I FATIHUT Autorë: S. Leyla Gürkan Përkthyer nga Anglishtja nga: Haris Dubravac, përkthyer në Shqip: Gazeta Selam Akshemsuddi [...]
Vehabizmi – Masakra intelektuale në emër të Teuhidit

Vehabizmi – Masakra intelektuale në emër të Teuhidit

Vehabizmi, ose Lëvizja Vehabiste, ose siç dëshirojnë ithtarët e kësaj lëvizjeje ta quajmë në menyrë Utopike - Selefizmi, për gjatë historisë së tij re [...]
A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 3 Pas dy pjesëve të para të tekstit arabët a e tradhtuan Perandorinë Osmane ne vijmë në pjesën e fun [...]
A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2

A e tradhtuan arabët Perandorinë Osmane? Pjesa 2 Është viti 1891, në fronin osman gjendet i ulur Makthi i Britanikëve, Sulltan Abdulhamid Hani i ll [...]
A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1

A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1

A e tradhtuan arabët me të vërtetë Perandorinë Osmane? Pjesa 1 Deklarata "Arabët na goditën nga pas" është e popullarizuar në mesin e turqve [...]
Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë  “Vëllezërit Barbarossa” ?

Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë “Vëllezërit Barbarossa” ?

Vëllezërit Barbarossa ishin katër fëmijët e Jakup Agës që vinte nga Shqipëria edhe një nëne me origjinë Andaluziane. Në kohën kur kryqtarët pushtu [...]
10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

Sahabët gëzojnë një status shumë të lartë, sepse ata iu bashkëngjitën Profetit a.s që në çastin e parë, pranuan Islamin si fenë e tyre dhe i përmbushë [...]
Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar 1832-1906 Shejh el-Mutevekilin, Fakih, Velij, Zahid. Selim b. Halil, i njohur si Mesuti, Hanefi dhe me origjinë Shqi [...]
1 2 3 10 / 25 POSTS