Author: Sem

1 2 3 4 10 / 34 POSTS
Turqi, shpallet vendimi presidencial për hapjen e Ajasofjës për adhurime

Turqi, shpallet vendimi presidencial për hapjen e Ajasofjës për adhurime

Pasi gjykata turke anuloi vendimin e vitit 1934 për kthimin e Ajasofjës në muze, në Gazetën Zyrtare u shpall vendimi presidencial me të cilin Ajasofja [...]
Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Nikolla Tesla vdiq me fenë e turkut

Letra e fundit e Teslas drejtuar nënës së tij: Të lutem nënë, lutu atje për mua! ‘Do desha që tani të mund të isha pranë teje nënë, të të sillja nj [...]
Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë  “Vëllezërit Barbarossa” ?

Kush ishin “Piratët e Mesdheut” ose më saktë “Vëllezërit Barbarossa” ?

Vëllezërit Barbarossa ishin katër fëmijët e Jakup Agës që vinte nga Shqipëria edhe një nëne me origjinë Andaluziane. Në kohën kur kryqtarët pushtu [...]
Kryemuftiu Tërnava për vizitë urimi tek Reisi Shaqir Fetai

Kryemuftiu Tërnava për vizitë urimi tek Reisi Shaqir Fetai

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i shoqëruar nga gjithë [...]
10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

10 sahabët të përgëzuar me Xhennet!

Sahabët gëzojnë një status shumë të lartë, sepse ata iu bashkëngjitën Profetit a.s që në çastin e parë, pranuan Islamin si fenë e tyre dhe i përmbushë [...]
Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar

Shejh Selim Mesuti, Shqiptar 1832-1906 Shejh el-Mutevekilin, Fakih, Velij, Zahid. Selim b. Halil, i njohur si Mesuti, Hanefi dhe me origjinë Shqi [...]
Arkitektët shqiptarë në Perandorinë Osmane

Arkitektët shqiptarë në Perandorinë Osmane

Historia e Perandorisë Osmane është e lidhur ngushtë me emrat e shqiptarëve, të cilët kanë dhënë një kontribut të pamohueshëm dhe mjaft gjurmëlënës [...]
Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Njihu me një dijetar, Muhadith (Hafidh) që e kundërshtoi Sulltan Abdul Hamid-in

Sulltan Abdul Hamid kujdesej për dijetarët Islam, prandaj dhe mbretërimi i tij u shënua nga vlerësimi i Dijetarëve dhe Thirrësit e këtij Umeti Islam, [...]
Hoxhë Hasan Tahsini, astronomi i parë shqiptar!

Hoxhë Hasan Tahsini, astronomi i parë shqiptar!

Hoxhë Tahsinin shumë prej nesh e njohin vetëm se është emër rruge në kryeqytetin e Shqipërisë, por kush është realisht Hoxha Hasan Tahsini dhe cila ës [...]
KEMI NEVOJË PËR MËSUES TË GJALLË, JO PËR KËSHILLA TË VDEKURA

KEMI NEVOJË PËR MËSUES TË GJALLË, JO PËR KËSHILLA TË VDEKURA

Fjalët dinë të jenë të magjishme. Efekti që ato kanë tek njerëzit është i pamohueshëm, një fjalë e mirë di të ngjallë një zemër, të mbjellë farën [...]
1 2 3 4 10 / 34 POSTS